Rond de Zuidpunt
Door: margriet
Blijf op de hoogte en volg Derk en Margriet
07 Juni 2007 | Zweden, Simrishamn
De plaatselijke tagrijn is een bezoek waard en de eigenaar en zijn vrouw zijn buitengewoon behulpzaam. We kopen een mooi Engelstalig boek over aanleg- en ankerplaatsen rond Stockholm; ook de andere Zweedse boeken worden komend jaar waarschijnlijk vertaald. Het Zweeds is redelijk leesbaar maar onverstaanbaar. Non verbale communicatie werkt goed en meestal lukt Duits of Engels ook wel.
Het diner wordt per gang klaargemaakt op 4 Nederlandse schepen en daarna gezellig genuttigd met 9 bemanningsleden. Een erg geslaagde avond.
Woensdagmorgen vertrekken we om de zuidpunt van Zweden te ronden. Ook hier militair oefengebied waar vandaag schietoefeningen zijn; we blijven er mooi buiten en krijgen de complimenten van het Zweedse leger die daarvoor even langzij komen en meteen daarna vol gas weer wegvaren om een aantal andere schepen te waarschuwen. De wind komt uit het noord oosten en de Zweedse en Duitse weersvoorspellingen laten zich beiden van hun slechte kant zien. We schommelen en slingeren langzaam vooruit. Op de kermis moet je er voor betalen, hier is het helemaal gratis en uren achter elkaar. We erkennen vandaag zonder aarzelen de voordelen van de sleurhut van Jack! De rest van de week zijn de voorspellingen niet veel beter; volgende week wordt alles beter (zeggen ze nu……..). We hebben alle tijd om dit verhaal te maken maar de toetsen verplaatsen zich steeds door de golfslag en wijdbeens is de enige manier om staande te blijven.
Eenmaal aangekomen in Simrishamn komt de zon door en maken we een wandeling door het vissersdorp. Omdat 6 juni een officiële feestdag is in Zweden, is alles gesloten en we belanden aan de kade waar we een visje eten. Het water is hier alweer een stuk helderder en we kunnen de vissen zien zwemmen. De dagen worden langer, tot na 22:00 uur is het licht en al voor 4:00 uur is er weer volop daglicht.
07 Juni 2007 - 16:27
Violette:
Wat hebben ze jullie niet opgepakt dan.... das raar, dat heb ik ze nog zo verteld!!!!! Leuk om te lezen dat het zo goed bevalt. Tot snel dikke kus -
07 Juni 2007 - 17:23
Jack En Nanny:
Leuke foto's van ronding van de zuidpunt.
Jack. -
08 Juni 2007 - 10:48
Frans:
Hoi Margriet en Derk, het blijft heel leuk om jullie escapades te lezen, zelfs hier in de Pyreneen. Geen set bij me dus verbindingen zitten er even niet in.
Hoop dat het zo voorspoedig blijft gaan als nu en blijf jullie verrichtingen volgen
Frans (in de Pyreneen) en Nel (thuis)