Zuidkust Zweden - Reisverslag uit Ystad, Zweden van Derk en Margriet Dijken - WaarBenJij.nu Zuidkust Zweden - Reisverslag uit Ystad, Zweden van Derk en Margriet Dijken - WaarBenJij.nu

Zuidkust Zweden

Door: margriet

Blijf op de hoogte en volg Derk en Margriet

04 Juni 2007 | Zweden, Ystad

Omdat we onszelf vandaag 2 juni een rustdag gunnen gaat het met de bus naar Trelleborg; een wereldstad! Niets aan gemist hoor. Zowel Fred en Tiny als wij kopen een Zweedse telefoonkaart. Blijkt bij terugkeer dat de verkoper de geïnstalleerde kaart heeft meegegeven en de ongebruikte heeft verscheurd, de schipper voelt zich belazert en heeft geen andere keuze dan een nieuwe te kopen. Die blijkt wel te werken en ons nummer voor de komende weken is het oude nummer plus 143956499 en daarvoor 0046 omdat het een Zweeds nummer is.

Als we terugkomen op de haven zijn een aantal vissers bezig om de grote vangst van één van de vissers van boord te halen. Hij heeft in 2 dagen een mega vangst aan kabeljauw binnen weten te halen. En uiteraard gaan we niet weg voordat we er ééntje hebben kunnen kopen. Dat wordt vis eten morgen!

We beslissen morgenvroeg naar Ystad te gaan als het weer redelijk is. Als we wakker worden lijkt het weer prima en we vertrekken. Na een paar uur trekt de wind aan tot windkracht 6 met vlagen van 7. Dat was niet voorspeld en van Leen krijgen we een SMSje dat hij van Lohals naar Femo vaart en al dagen een ernstig gebrek aan wind heeft. Na aankomst in Ystad kijken we even rond en dan wordt de kabeljauw geslacht om meteen daarna in de oven te verdwijnen. Er is een internet aansluiting in de haven maar die blijkt defect te zijn; het kan ook niet allemaal meezitten.

Ystad is natuurlijk “wereldberoemd” door de detectiveverhalen van Henning Mankell en vandaag (4 juni) hebben we een aantal straten en plekjes gevonden die in de boeken frequent bezocht worden door rechercheur Kurt Wallander. Zelfs de bloemenwinkel uit de Vierde vrouw blijkt echt te bestaan!

De internetaansluiting op de jachthaven werkt vandaag weer, dus kunnen we jullie weer voorzien van de laatste foto’s. Morgen hopen we weer een stukje verder te komen, dat wil zeggen de “hoek om van zuid Zweden” en vanaf daar omhoog richting Stockholm.

• 04 Juni 2007 - 18:08

Claire:

Leuk hoor allemaal! Doe je Wallander de groeten als je hm ziet!!

Dikke kus

• 05 Juni 2007 - 06:46

Cobie :

Als Wallander-fan ben ik helemaal jaloers!!!!!
    PS Magriet: doe jij even de bestellingen???(ha ha)

• 06 Juni 2007 - 12:51

Violette:

Flink aantal rode neuzen zo op die foto's! Geen gebrek aan zon dus (of alcohol????) Hier alles goed, probeer snel skype zover te krijgen dat ik jullie kan bellen zonder direct failliet te gaan! Dikke kus

Derk en Margriet

Een ongeveer 4 maanden durende reis door Scandinavië met aan boord een schipper, een opvarende en twee scheepshonden. De schipper doet wat alle schippers doen: "schipperen" , de opvarende wordt verondersteld van alle overige markten thuis te zijn en de scheepshonden wachten op de eerste de beste gelegenheid om hun eigen vlag uit te zetten. Sinds twee jaar zijn ook de zeekabouters kapitein "Helgoland Hans" en zijn maat "Deense Willy" aangemonsterd om hun zoektocht naar hun afgedreven 3e maat aan boord van Fisherbuoy voort te kunnen zetten.