Finland bereikt
Door: Derk
Blijf op de hoogte en volg Derk en Margriet
24 Juni 2007 | Finland, Helsinki
Aland is een autonoom en gedemilitariseerd gebied van Finland en bestaat uit meer dan 6500 eilanden. De 26000 inwoners leven op 65 eilanden; waarvan 11000 in Mariehamn de enige stad. De taal is Zweeds en ze voelen zich ook meer Zweeds dan Fins; de geschiedenis heeft zijn sporen achtergelaten. We zijn hier wel één uur kwijtgeraakt; als om 20:00 uur onze tijd de vlaggen naar beneden gaan is het hier dus 21:00 uur. We kunnen betalen in Euro’s, zo groot is Europa dus. Veel informatie over de Aland eilandengroep is te vinden op http://www.aland.ax/alandinbrief/.
Als we later op de avond Ronnie weer tegenkomen op een terras, bespreken we onder het genot van een grote sigaar nog even de wereldpolitiek en de plannen voor de komende jaren. Hij heeft het druk als de 11 vlaggen van de haven naar binnen moeten. Een tweemaal dagelijks terugkerend vlaggen ritueel. De ferry’s blijven tot middernacht af en aan varen en het tempo van aanmeren, lossen, laden en weer wegvaren ligt erg hoog.
28 Juni 2007 - 16:54
Jaco:
Als je toch in de buurt van finland bent.... Salmiakki (finse vodka met salmiak, volgens mij van het merk Koskenkorva) is erg lekker.... en dat blijft wel goed tot in Nederland